Servas BeLux

FAQ: Lidmaatschap

Je kunt op 4 manieren lid worden van Servas :

  • Als Host (Gastheer/-vrouw), je ontvangt Servasleden in je huis voor maximaal 2 nachten (meer als je dat zelf beslist).
  • Als Dayhost, je biedt geen bed aan voor de nacht, maar bent bereid om bv. samen een kopje koffie te drinken, een wandeling met de reiziger te maken, hen rond te leiden in jouw stad, hen een zelfgekookte maaltijd aan te bieden, …
  • Als Traveler (Reiziger), je kunt Servasleden in het buitenland of zelfs in je eigen land bezoeken (en je bent niet verplicht om zelf andere leden te ontvangen).
  • Als Sympathisant, je reist niet en ontvangt  geen Servasleden. Je steunt Servas als een organisatie die vrede, gastvrijheid en zorg voor de planeet bevordert.

En natuurlijk kun je dit op elk moment combineren of je lidmaatschapsstatus wijzigen!

Natuurlijk! Je kunt een Day Host of zelfs een Traveler zijn.

We hopen natuurlijk van wel, maar dit is geen verplichting als de andere gezinsleden niet reizen.

Iedereen boven de 18 moet een geldige LOI hebben, en dus lid zijn van Servas, om bij een Servas-Host te kunnen verblijven. Kinderen onder de 18 die samen hun ouders reizen, mogen gebruik maken van de LOI van hun ouders.

Om lid te blijven van Servas betaal je elk jaar in december je lidmaatschapsgeld voor het volgende jaar en bevestig je dat je profiel op Servas Online up-to-date is.

Servas bewaart de informatie in je profiel maar zo lang als nodig is.
Als je jouw lidgeld niet betaalt, wordt je profiel het volgende jaar gedeactiveerd (en onzichtbaar voor iedereen behalve de beheerders). Als je twee opeenvolgende jaren geen lidgeld betaalt, wordt je profiel verwijderd.

Natuurlijk verwijderen we alle informatie onmiddellijk als je ons daarom vraagt. Mail ons op belgium@servas.org

Klik hier voor de volledige tekst van onze Privacyverklaring  of om de tekst te downloaden klik hier

Het rekeningnummer van Servas België&Luxemburg is BE95 3631 5616 2158.