Servas BeLux

Lid worden


Je hebt zin om op een andere manier te reizen
Je wilt graag reizen door reizigers van over de hele wereld te ontvangen
Je wilt graag reizen op een betaalbare manier
Je wilt graag veilig reizen of gastgezin zijn
Je zoekt naar betekenisvolle connecties met andere mensen en plaatsen.
Je wilt een vreedzamere wereld

Servas is zeker iets voor jou!

Je kan een Servas-lid worden

  • Als Host (Gastheer/-vrouw), je ontvangt Servasleden in je huis voor maximaal 2 nachten (meer als je dat zelf beslist).
  • Als Dayhost, je biedt geen bed aan voor de nacht, maar bent bereid om bv. samen een kopje koffie te drinken, een wandeling met de reiziger te maken, hen rond te leiden in jouw stad, hen een zelfgekookte maaltijd aan te bieden, …
  • Als Traveler (Reiziger), je kunt Servasleden in het buitenland of zelfs in je eigen land bezoeken (en je bent niet verplicht om zelf andere leden te ontvangen).
  • Als Sympathisant, je reist niet en ontvangt  geen Servas-leden. Je steunt Servas als een organisatie die vrede, gastvrijheid en zorg voor de planeet bevordert.

En natuurlijk kun je dit op elk moment combineren of je lidmaatschapsstatus wijzigen!

Van zodra je  het contactformulier hebt ingevuld, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een regiocoördinator. Servas is geen anonieme online organisatie: we vinden het belangrijk om toekomstige leden persoonlijk te ontmoeten om elkaar te leren kennen. We leggen verder uit hoe Servas werkt, wat haar visie is en beantwoorden je vragen. Daarna kun je nog beslissen of Servas aan je verwachtingen voldoet en of je lid wilt worden.

Jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage – van 1 januari tot 31 december.

  • €17 per volwassene.
  • €10 voor jongeren tussen 18 en 25 jaar
  • gratis voor jongeren onder de 18 jaar als ze met een Servas-familielid reizen. Als niemand in het gezin lid is van Servas: €10

Het rekeningnummer van Servas België&Luxemburg is BE95 3631 5616 2158.

Zodra je de lidmaatschapsbijdrage hebt betaald en je profiel op Servas Online is ingevuld, ben je volwaardig lid.

Als je vervolgens wilt reizen en verblijven bij een Servas Host (gastgezin) in een van de 119 landen, is het nodig om je “Letter of Introduction” op te stellen, die wordt beschouwd als het Servas-“paspoort”. Het laat je gastheren en -vrouwen weten dat je een geverifieerd lid en reiziger van Servas bent en het geeft hen de gelegenheid om je te leren kennen. Zie ook FAQ Traveling over reizen als Servas Traveler.

˜

Als je een Host wilt zijn, is het zeer belangrijk dat je een zeer compleet profiel hebt. Op die manier kan de reiziger tijdens het zoeken naar een Host op zoek gaan naar een perfecte match.  Zie ook FAQ Hosting over het ontvangen van Servas Travelers.

 

Als lid

  • kan je Servas leden van heel de wereld bezoeken of bij je thuis verwelkomen
  • word je uitgenodigd om naar lokale bijeenkomsten te komen (of je kunt er zelf een organiseren)
  • word je uitgenodigd voor de jaarlijkse Servas-bijeenkomst aan het eind van de zomer/in het najaar en voor de nieuwjaar lunch
  • ontvang je de digitale Servas België & Luxemburg Nieuwsbrief (ongeveer 4 keer per jaar)
  • kun je deelnemen aan internationale bijeenkomsten, zoals wandel- en fietstochten.


Je maakt dus deel uit van onze ‘community’!