Servas BeLux

Andere manieren van reizen met Servas

Servas Youth Language Experience (SYLE)

Servas biedt een geweldige mogelijkheid om een nieuwe taal te leren! Oorspronkelijk was het programma enkel bedoeld voor jongeren (18-30 jaar), maar inmiddels kunnen mensen van alle leeftijden zich inschrijven voor een Servas Taalervaring, waarbij ze een periode in Servas gastfamilies doorbrengen en ondergedompeld worden in de lokale taal en cultuur. Het is een flexibel en aanpasbaar programma, door jou samen met de coördinator en de coördinator van het gastland ontworpen, om aan jouw wensen en doelen tegemoet te komen
Ga voor meer informatie naar Servas International pagina over dit onderwerp.

 

Ontmoetingen voor jeugd en gezinnen

Elk jaar organiseren Servas-vrijwilligers in verschillende landen mogelijkheden voor kinderen en jongeren of hele gezinnen om elkaar te ontmoeten tijdens een langer verblijf.

Ga voor meer informatie naar Servas International pagina over dit onderwerp.

Vredesscholen, waar Servas-vrijwilligers van over de hele wereld worden uitgenodigd om lokale kinderen allerlei te leren wat ze weten en kunnen zoals vrede, toneel, muziek, kinderliedjes, talen, schaken, pantomime, culturele en milieukwesties, kunst, koken, enz.

Vrijwilligers verblijven bij lokale gezinnen en wisselen ervaringen met hen uit.

De Servas Vredesschool in Turkije is bekend als een terugkerend evenement, en in 2024 zullen Servas Oeganda en Servas Georgië ook een Vredesschool organiseren.

Ga voor meer informatie naar Servas International pagina over dit onderwerp.

 

Breng een aantal dagen door met verschillende Servas-leden door deel te nemen aan culturele of sportieve activiteiten. Elk jaar organiseren Servas-vrijwilligers in verschillende landen reizen, zoals fietstochten, trektochten, …

Raadpleeg voor meer informatie over deze activiteiten de kalender van activiteiten op de pagina van Servas International of hun Facebook. 

Of, neem contact met ons op/contact us.

Lees enkele getuigenissen